Raw kersentaartje

Raw kersentaartje

Raw kersentaartje. Hier heb ik van gesmikkeld tijdens het interview met Rieta van www.bordjegezond.nl. Het taartje ontstond per ongeluk en pakte gelukkig goed uit. Voor 3 kleine taartjes of een kleine springvorm ga je als volgt aan de slag.

Vooral de bodem is echt… Jammie!

Ingrediënten

4 el kokosolie
2 flinke handen amandelen
4 el lijnzaad
2 handen zonnebloempitten
2 handen pompoenpitten
2 el honing
snufje zout

300 gr geiten- of schapenyoghurt
2 el kokosolie
½ pakje kokoscrème (santen)
½ el vanillepoeder
1 el honing
zakje diepvrieskersen of vruchten van het seizoen

 

Bereidingswijze

Bekleed de randen van een kleine springvorm met bakpapier of spoel 3 kleine siliconenvormpjes met koud water om en zet klaar.  Smelt au bain-marie de kokosolie voor de bodem en hak alle droge ingrediënten in de keukenmachine of blender. Voeg dan de honing en de gesmolten kokosolie toe en laat draaien totdat het goed gemengd is. Doe het mengsel in de beklede springvorm/siliconenvormen, druk plat en laat opstijven in de koelkast of vriezer. Smelt voor de topping ook au bain-marie de kokosolie samen met de kokoscrème en doe daar gelijk de yoghurt en honing bij. Roer goed. Check of de bodem helemaal gestold is. Als dat zo is dan kan je de vulling erin gieten. Verdeel de vruchten er overheen en zet weer in de koelkast om op te stijven. Mocht het taartje na een minuut of 30 niet stijf genoeg zijn om eruit te halen, dan kan je het even in de vriezer zetten. Haal het tot slot voorzichtig uit de vorm, garneer evt met nog wat vruchten of wat gezeefde cacao en geniet!