De 7e Hemel | Laan van Meerdervoort 190 | 2517BH | ‘s-Gravenhage +316 3072 8709

‘Het Nieuwe Eten’

Het Nieuwe Eten

Het Nieuwe Eten brengt je dichterbij je eigen natuur!

Herfst 2015 kwam mijn boek ‘Het Nieuwe Eten – Kookcoachboek’ uit en het blijkt nog steeds een hit! Hierin kaart ik o.a. de massale en onbewuste verslaving aan prefab-food aan. Het boek is een vrolijke, maar ook confronterende reis door Voedingsland. Het stimuleert je telkens weer voor het beste voor je lichaam te kiezen. Mét afkickprogramma, 360+ gezonde recepten (vegetarisch, gluten-, koemelk-, suikervrij en hormoonfactorproof) en vele ervaringsoefeningen.

Blijvend gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk met deze unieke combinatie van healthy info, Mindful eten en een schat aan gezonde, lekkere én makkelijke recepten.

En dat is hard nodig, want ons eten is gebotoxt! Er wordt aan geknutseld en het zit vol schadelijke kunstmatige toevoegingen. Wij zijn massaal verslaafd aan dit prefab-food, vaak zonder dat we het zelf door hebben. En dat blijft niet zonder gevolgen: kwaaltjes, ziekten, overgewicht en futloosheid zijn het resultaat.

Het Nieuwe Eten is het antwoord. Kick af van prefab-food en krijg voor goed een gezonde relatie met je lichaam.

Reis mee en word in vijf stappen vitaal, gelukkig en slank!

‘Het Nieuwe Eten – kookcoachboek’ is te bestellen bij mij, via www.uitgeverijakasha.nl en bij de bekende boekenwinkels en -websites.

Het eerste boek dat glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij, vegetarisch, hormoonfactorproof en mindful eten combineert!

Met een voorwoord van Ralph Moorman, ir. levensmiddelentechnologie.

‘Het Nieuwe Eten – Kookcoachboek’

Wat een geweldige recepten, en het boek is zo goed opgebouwd. Precies wat ik nodig had. Hier kan ik echt wat mee, dank je wel. Super mooi dat je zo goed voor je kindjes zorgt met dit eten, respect!
~Rosella

Zie ook deze uitgebreide recensie van Nature’s Best Cosmetics

 

‘MAnna’, brood de Zevens

Het uniekste broodje van Den Haag. Samen met Hans en Frans Hessing ontwikkeld.

Onze gedeelde passie voor producten van oorspronkelijke herkomst brengt ons samen. Wij bundelen onze krachten en ontwikkelden een uniek brood voor fijnproevers.

Terug naar je eigen natuur

….is het credo in mijn boek ‘Het Nieuwe Eten’. Daar sluit ‘MAnna’ naadloos op aan. Het is gezond genieten van de uitsluitend pure ingrediënten, traditionele bereiding en zuivere herkomst. Ik noem het ook wel ‘zondagsbrood’. Doorgaans eet ik glutenvrij, maar op speciale momenten kies ik bewust voor dit bijzondere emmerbroood. Emmer bevat namelijk – net als Spelt – gluten, maar in een natuurlijke en goed te verteren verhouding. Door de lange rijstijd wordt ook het van nature aanwezige schadelijke fytinezuur geneutraliseerd.

De bewuste eter* maakt een gezonde keus met ‘MAnna’. Lang leve ‘Het Compromis’! Er wordt overigens niets ingeleverd op smaak. Hmmmm….!!”

Anna

* zonder ernstige glutenintolerantie of coeliakie

 

Ambacht ontmoet puur

“Direct van boer Pieter Bijlsma uit HaarlEMMERmeer wordt het bijzondere oergraan Emmer aan ons, Haagse bakkers Hans en Frans Hessing, geleverd. Met dit eeuwenoude tarweras gaan we terug naar de oorsprong. De aangename eigenschap van gluten, is dat het een elasticiteit geeft en het brood dus flexibel Schermafbeelding 2016-04-29 om 13.27.31en bij elkaar houdt. Vanwege het lage glutengehalte vereist het dus vakmanschap om van dit emmermeel een mooi brood te maken.

Emmer is de tweede oergraansoort die op aarde voorkwam. Het eerste ras dat op aarde voorkwam, is Eenkoorn, daarna kwam Emmer. Pas duizenden jaren daarna ontstond de tarwesoort, Spelt.

Dit oergraan is niet doorgekruist of gemanipuleerd zoals de huidige tarwerassen zijn. Dit graan is de moeder van de huidige tarwerassen waar al het andere brood mee gemaakt wordt. Emmer is het graan waar de Romeinen en Egyptenaren groot mee werden.

Onze boer gebruikt geen bestrijdingsmiddelen en is gevestigd binnen een straal van 30 kilometer. Het graan bevat van nature haar methodes om zich te weren tegen insecten en schimmels. Er wordt daarmee duurzaam verbouwd.

Speciaal voor dit brood ontwikkelden wij een emmerdesemcultuur. Dat maakt dat ‘MAnna’ voor 100% uit Emmer bestaat. Het brood wordt zeven keer gevouwen, alvorens het door de bakkers gebakken wordt. Deze ambachtelijke bereidingswijze raakt aan de manier waarop onze voorouders brood vervaardigden.”

Bakkerij Hessing

 

Het is gezond genieten van de uitsluitend pure ingrediënten, traditionele bereiding en zuivere herkomst