De 7e Hemel | Laan van Meerdervoort 190 | 2517BH | ‘s-Gravenhage +316 3072 8709

Wandelcoaching

Wandelcoaching

Wat is er heerlijker dan in de natuur zijn en al je zorgen meegeven aan de wind…?

Vind je het fijn om in de natuur te zijn? In beweging te zijn, terwijl je in contact bent met de elementen? De wind door je haren en de altijd wisselende zinnenstrelende geuren?

Een dagelijkse dosis groen houdt je gezond en het is bovendien één van de beste manieren om te herstellen van dagelijkse (werk)stress. Groen laat je rustiger en dieper ademen. Je hartslag en bloeddruk gaan omlaag en stress wordt op die manier afgevoerd uit je lichaam.

Let nature be your teacher

Met wandelcoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je zet niet alleen je lichaam aan, maar ook je innerlijke systeem. Terwijl je tegelijkertijd tot rust komt en de woorden als vanzelf uit je mond stromen. En juist die combinatie maakt de weg vrij voor (nieuwe) inzichten.

De natuur assisteert daar op voortreffelijke en ‘natuurlijke’ wijze in en reikt vaak juist dat aan wat nodig is om tot inzicht te komen. Zo hanteer ik de symboliek uit de natuur regelmatig als instrument tijdens een sessie.

Meer en meer wordt aangetoond hoe schadelijk het is om zoveel te zitten. “Zitten is het nieuwe roken.” Zowel het bewegen als het buiten zijn halen je uit de sleur van je dagelijkse patronen. We zitten al zoveel. Laten we in beweging komen en ons tegoed doen aan het natuurschoon van het prachtige duingebied en het strand langs de Laan van Poot!

 

In every walk with nature one receives far more than he seeks